Szógyűjtő

Valószínűleg magától értetődő, a tartalom is magáért beszél. Főleg francia és angol nyelvterületről származó lexikai és szemantikai érdekességeknek igyekszem szentelni ezt a hobbiblogot. Annyira nem mindig lesz érdekes, néha csak egy-egy szó vagy kifejezés kerül fel, amelyet én érdekesnek találtam - attól még más nem biztos.

to have the chops

2014.05.31. 23:54 | .SG. | Szólj hozzá!

to have the chops

Valamire megvan a képessége, affinitása.

Cracked-ről egy mondat a kifejezéssel:

Joint Task Force 2 started out in the 1990s as sort of bodyguards for Canadian politicians and diplomats. By 2001, they had the chops to participate in the war in Afghanistan -- secretly. ~ A kettes számú 'egyesített különítményt' a kilencvenes években hozták létre, kanadai politikusok és diplomaták "testőrei" voltak. 2001-re már annyira fel lettek turbózva, hogy az afgán háborúba is beszálltak - titokban.

Címkék: angol

A bejegyzés trackback címe:

https://szogyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr876243278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása